Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Monsén 18:e – dubbel glädje för Sverige

20 DEC 2019 16:39
Felix Monsén slog till med karriärens främsta resultat när han åkte in på 18:e plats i Val Gardenas super-G. En placering som gav Felix sköna poäng och Sverige ytterligare en startplats i disciplinen.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 16:39

- Det här känns så fruktansvärt skönt, riktigt roligt, sa en glad Felix Monsén efter målgången i Val Gardena.

Tävlingen i Val Gardena blev en långdragen historia som ideligen fick avbrytas på grund av vädret. De 20 första kunde köra utan avbrott. Österrikaren Vincent Kriechmayer hade ledningen före norrmannen Kjetil Jansrud och tyske Thomas Dressen. 

Sedan blev vädret sämre, tävlingen avbröts och en lång väntan tog sin början för resterande startfält. Däribland svenske Felix Monsén med startnummer 44.

- Efter första avbrottet kunde jag faktiskt gå till hotellet och hänga där och det var skönt. Hade varit tufft att sitta där uppe hela tiden.

Efter att tävlingen kom igång efter uppehållet kördes tio åkare med startintervall 1.15. och när 30:e åkare gått i mål, stod det klart att tävlingen skulle godkännas oavsett om den skulle tvingas avbrytas ännu en gång. 

- Vid det andra uppehållet var jag uppe på berget, men hade sällskap av tränaren Fredrik Kingstad och det var skönt att ha någon att hänga med. Det blev ändå en lång väntan, säger Felix.

Fredrik startade som nummer 44, tidsmässigt långt fram på eftermiddagen vid den kraftigt försenade tävlingen.

- Det var tufft, hade börjat skymma och det var svårt att se slagen. Men jag hade fått bra banrapport av Dressen (Sverige och Tyskland samarbetar på fartsidan) och det var egentligen bara på ett ställe jag kände att jag missade. Sista delen var det bara att bomba, säger Monsén.

Tränare Ulf Emilsson hade position i backen och kunde instämma i Felix analys av ljuset.

- Förhållandena blev inte enklare ju längre fram på dagen vi kom, det gör Felix insats än mer beundransvärd, säger svenske tränaren Ulf Emilsson.

Felix gick i mål 91 hundradelar bakom vinnaren Vincent Kriechmyer. Norrmannen Kjetil Jansrud slutade tvåa och Thomas Dressen, Tyskland knep bronsplatsen.

Delad glädje är dubbel glädje, Felix gjorde sitt bästa resultat hittills i karriären, men hans 13 världscuppoäng i super-G är inte bara till glädje för honom, utan innebär också att Sverige till nästa super-G i världscupen får ytterligare en startplats.

 

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info