Hoppa till sidans innehåll

Felix kraschade - Mattias tog poäng

29 DEC 2019 12:30
Felix Monsén körde ur Bormios kombination. Gränslade en käpp och fick en vådlig luftfärd innan han gled in mot näten. Mattias Rönngren bäste svensk med 24:e plats.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2019 12:30

Skidor.com kan rapportera att Felix klarat sig bra. Han är blåslagen och har ont i ett smalben, men vid got mod.

-Det har gått bra, jag har ont i sidan av ländryggen och smalbenet som fick sig en smäll, huvudet verkar okej. Kan Felix rapportera från målområdet i Bormio.

Skenbenet och huvudet fick sig en smäll och för att vara riktigt säker ska Monsén göra en test för att utesluta eventuell hjärnskakning när han kommer hem.

Felix gick ut med startnummer 2. Åkaren innan hade kört ur och det tidiga startnumret gav inte Felix någon chans att se någon annan åkare köra banan. Monsén gjorde ett mycket bra åk till den port in mot mål där han körde ur. En titta på mellantiderna skvallrar om att han var med i den absoluta toppen. I jämförelse med Aleksander Aamodt Kilde som var snabbast i super-G:n hade Felix mellantidsplaceringarna 4, 3, 4 innan han körde ur.

-Jag ville verkligen gå för det i dag, kände att jag hade en bra chans, roligt höra att jag var med så pass bra som jag var, sa Felix, som trots urkörningen ändå hade mycket positivt att ta med sig från tävlingen och dagarna i Bormio. 

Inte heller Alexanders Köll hade någon lycka med sig i sitt åk. Körde ur på i stort sett samma ställe som Felix, men bjöds inte på någon vådligare luftfärd.

Mattias Rönngren var ende svensk att gå vidare till slalomdisciplinen. I slalomhanghet avancerade Rönngren några placeringar och slutade 24:a, vilket är hans främsta resultat i kombination. Nya världscuppoäng till Mattias som nu knep 11 pinnar ytterligare, onekligen en bra avslutning på 2019 för åreåkaren.

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info