Hoppa till sidans innehåll

Felix Monsén missar Kitzbühel, kamp mot klockan inför hemma-VM

23 JAN 2019 18:11
Det var under gårdagen som Felix Monsén, Åre SLK, körde det första träningsåket i det beryktade Hahnenkammrennen i Kitzbühel, Österrike.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 18:11

Det var under gårdagen som Felix Monsén, Åre SLK, körde det första träningsåket i det beryktade Hahnenkammrennen i Kitzbühel, Österrike. I en av de tuffaste svängarna i banan där underlaget redan under träningsåket var rejält slagit, slog den ena av Felixs skidor upp från underlaget varav han tog stöd av handen. Idag kunde Felix konstatera att han brutit lillfingrets knoge. Nu väntar gips i sju dagar innan han ska utforma en skena som stöd och har nu siktet inställt på att vara tillbaka till farttävlingarna på hemmaplan i Åre.

– Jag kände efter halva åket att det började bulta i handen och insåg att något inte stod rätt till. Väl nere gjorde det ganska ont, men när jag träffade läkaren så tänkte jag att jag skulle kunna vara med redan till helgen. Så blir det inte nu, utan jag åker hem på fredag och tillsammans med min serviceman ska vi hitta riktigt snabba skidor till VM, säger Felix.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info