Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar i Nordamerika

09 DEC 2019 09:22
En fullmatad helg i Nordamerika är nu över med trippla personbästan.
Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 09 DEC 2019 09:22

Det var en fullspäckad helg i USA och Kanada som väntade för de svenska åkarna. Redan i fredags var det dags för Störtlopp i Kanadensiska Lake Louise där Lin Ivarsson, Åre SLK, klämde till med karriärens bästa insats i störtlopp och bärgade där med sin första världscuppoäng. Fullt lika bra gick det inte för Felix Monsén, Åre SLK, som hamnade utanför top-30 i Beaver Creek, USA. 

Vidare på lördagen var det dubbla störtlopp på schemat tyvärr inga poäng för Lin Ivarsson och Felix Monsén men Alexander Köll, Landskrona SC, gjorde en riktigt imponerande tävling med startnummer 50 och körde in på en 20:e plats blott +1.17 efter vinnaren Beat Feuz, Schweiz. 

Avslutningsvis vankades det Super-G för damerna och storslalom för herrarna. I storslalomtävlingen placerade sig Matts Olsson, Valfjällets SLK, på en 8:e plats och Mattias Rönngren, Åre SLK, imponerade när han med startnummer 57 körde in på en 29:e plats. Däremellan gjorde Lin Ivarsson ytterligare ett personbästa men denna gång i Super-G en meriterande 21:a plats och kunde där med lämna Lake Louise med poäng i båda disciplinerna. Avslutningsvis det andra åket i herrarnas storslalomtävling så halkade Matts Olsson, Valfjällets SLK, ner till en slutlig 12:e plats och Mattias Rönngren, Åre SLK, avancerade till en 24:e plats och därmed karriärens näst bästa resultat i världscupsammanhang. 

Till helgen vankas världscuptävlingar i St Moritz för damerna och Val d’Isere för herrarna.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info