Hoppa till sidans innehåll

Finalturnén i Lilla Världscupen är igång

20 MAR 2019 13:14
Parallellt med Världscupfinalerna i Andorra pågick Lilla Världscupen på hemmaplan i helgen. Deltävlingarna i Sveriges största alpina ungdomscup är nu genomförda och det är tid för finalerna.

  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 13:14

Två finalhelger är genomförda med 5st finaler. Regionfinal 1 i Lycksele, Regionfinal 3 i Vallfjället och Regionfinal 5/Götalandsfinalen i Idre.

Årets LVC-turné gick ut starkt med 4st finaler under samma helg. Premiärhelgen bjöd på härliga finaler på samtliga orter och arrangörerna för dessa lyckade arrangemang var Hestra SSK, Lycksele IF Alpina och Vallfjället SLK.

Foto:Ampit

Det var många som åkte sin första Lilla Världscupfinal denna helg. 11åriga Emma Forsdahl var en av dom, som även slog till med pallplacering båda dagarna.

-Jag tyckte det var roligt för att det var så många där. Det var kul att tävla mot personer jag inte mött tidigare. Det var nervöst på start men det släppte när man började åka. Jag har längtat efter att få åka lilla världscupen för att min storasyster har varit med i flera år och nu fick äntligen jag vara med. Tävlingen var alltså kul, rolig, toppen och alldeles perfekt”, säger Emma.

 Så här såg pallen ut på GS D11 i Regionfinal 5.
1:a Annie Vestberg, 2:a Emma Forsdahl och 3:a Elin Ekstrand.

I helgen som gick var det en ny finalarrangör i ett LillaVärldscup sammanhang, det var Härnösand Alpina Klubb som arrangerade en Regionfinal 2 för första gången. Finalen startades upp med en träning och en invigning på Härnösands torg där åkarna var i centrum och hade en distriktskamp. Organisationen fick jobba hårt med all snön som föll under dessa dagar och premiärarrangörerna gjorde ett kanonjobb, där det blev två bra tävlingsdagar för våra LillaVärldscup-stjärnor.

Foto: Klas Rockberg

-Vi vill tacka alla fantastiska åkare, ledare och föräldrar från alla klubbar som var med och bidrog till en härlig stämning och gemenskap i dimma och snöyra. Vi vill också tacka alla 50 funktionärer som möjliggjorde att vi kunde genomföra finalen”, säger Tommy Larsson, Härnösands Alpina Klubb, Tävlingsledare.

 

Nu väntar ytterligare två finalhelger med regionfinal 4 i Kläppen, 23-24 mars, och därefter Norrlandsfinal i Björnrike och Svealandsfinal i Stöten, 29-31 mars.

Foto: Ampit

Toppbild: Klas Rockberg

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info