Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Förlängd ansökningstid till Alpina Skiduniversitet

02 APR 2019 18:56
För två veckor sedan annonserades om att vi kommer att genomföra en förlängd ansökningsperiod till de olika universitetsalternativen då ett nytt alternativ i Stockholm startar.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 18:56

På nedan länk finner ni ansökningsmöjligheten som alltså är öppen t o m 12 april.

https://members.paloma.se/Surveys/Pass/ViewSurvey.aspx?survey=ee5fd899-6e2a-48f1-9e6a-409602bd5afe

Ansökningstiden förlängs då beslut fattats om att permanenta Team Åre 2019 i Skiduniversitetets (SKIUN:s) verksamhet. Team Åre 2019 kommer från och med våren 2019 att heta Team Bauhaus och vara en del av SKIUN:s ordinarie verksamhet. Detta innebär att ett särskilt intag för fartdisciplinerna kommer ske och att denna plattform skall verka som bryggan från junior/nationell verksamhet till Europa cup och annan internationell landslagsrepresentation. De öppna läger som Team Åre 2019 bedrivit de senaste tre åren kommer även i fortsättningen att arrangeras av Svenska Skidförbundet men nu under Team Bauhaus.

Skiduniversitetet med bas i Åre

Investeringen kommer att utökas och i dagsläget planeras 2,5 heltidstjänster. Verksamheten kommer ha utgångspunkt i Åre men studierna kommer även fortsättningsvis att bedrivas både på plats i Östersund och via distansstudier. En person från verksamheten kommer vara nära sammanlänkad med landslagsverksamheten och representera vid olika internationella tävlingar. Ambitionen är att träningsgruppen skall bestå av ca 25 aktiva som tävlar i samtliga discipliner. Verksamheten kommer även fortsättningsvis primärt att vara en träningsverksamhet och man förväntas som antagen vara kapabel och inneha möjlighet att bedriva stora delar av sin tävlingsverksamhet på egen hand.

Klarna Ski Team Stockholm

Klarna Ski Team Stockholm är ett lokalt initiativ där Svenska Skidförbundet faciliterar det idrottsliga vad gäller uttagningar, genomförande och uppföljning samt uppföljning av studier.

Till läsåret 19/20 kommer 7 killar att antas för att kommande läsår bli 7 tjejer. Inledningsvis kommer det finnas en heltidsanställd tränare och samverkan med GIH kommer att vara tät, både vad gäller utbildningsmöjligheter och lokaler, men studier är möjligt vid valfritt Riksidrottsuniversitet i Stockholm. Verksamheten kommer primärt att vara en träningsverksamhet och man förväntas som antagen vara kapabel och inneha möjlighet att bedriva delar av sin tränings- och tävlingsverksamhet på egen hand då gruppen är tänkt att verka på många platser samtidigt.

Ansökan till kurser/program görs som vanligt via antagning.se senast 15 april. Kravet är studier om minst 50%.

Ansökan till Klarna Ski Team Stockholm kommer att vara öppen t o m 12 april och därefter kommer intervjuer och antagning att slutföras.

I detta alternativ ingår kommersiella åtaganden med namngivande partner och ett åkaravtal kommer att tecknas vid antagning.

Klarna Ski Team Stockholm kommer att starta i samband med höstterminen 2019.

Kontaktperson Klarna Ski Team Stockholm: Erik Segerström This is a mailto link

Tärnaby Skidakademi

Tärnaby Skidakademis verksamhet fortsätter utan förändring.

På nedan länk finner ni ansökningsmöjligheten som alltså är öppen t o m 12 april.

https://members.paloma.se/Surveys/Pass/ViewSurvey.aspx?survey=ee5fd899-6e2a-48f1-9e6a-409602bd5afe

För er som redan skickat in er ansökan till befintliga alternativ så står den fast så länge ni inte avser att ändra er prioriteringsordning. Om så är fallet gör ni en ny ansökan.

Skribent: Kristina Hultdin
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info