Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Förlust-repris för Sverige i team event

15 MAR 2019 19:43
Fredagens världscuptävling i Grandvalira Soldeu i Andorra bjöd på spännande uppgörelser i team eventet. Men för svensk del blev det ett kort deltagande i tävlingen när de åkte ut mot Schweiz redan i första heatet.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2019 19:43

 Det svenska laget bestod av André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK och Frida Hansdotter, Norbergs SLK. Det var Mattias och Fridas sista team event i världscupsammanhang innan de båda lägger skidkarriären på hyllan. 

För det svenska laget blev det tyvärr en kort historia i fredagens team event. Sverige mötte svårslagna Schweiz redan i det första heatet. Det blev det en repris från VM där Sverige återigen förlorade mot Schweiz i en team event tävling. Även denna gång var det jämna åk som slutade med 2-2 där tyvärr Schweiz var snäppet vassare och gick vidare.

– Det är tufft att möta Schweiz som är bättre än oss. Det får bli lite solsemester här i stället, säger Mattias Hargin till SVT Sport.

De svenska åkarna fick nöja sig med en femteplats medan Schweiz krossade allt motstånd och tog hem fredagens team event. De mötte Norge i en jämn final där Schweiz återigen hade marginalerna på sin sida. Tredjeplatsen gick till det Tyskland.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info