Hoppa till sidans innehåll

Formbesked av Hörnblad och Myhrer

26 JAN 2019 16:50
Under lördagen, 26 januari, körde damerna super G och herrarna slalom i Garmisch Partenkirchen och Kitzbühel. Lisa Hörnblad tog en fin 19:e plats i Super G och bäste svensk i slalomen blev André Myhrer på en sjundeplats.
  • Skapad: 26 JAN 2019 16:50

På grund av väderomständigheter fick de alpina fartdamerna ändra i sitt tävlingsschema. Det blev därför Super G som kördes istället för störtlopp under lördagen i tyska Garmisch Partenkirchen. De svenska åkarna som kom till start var Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, Lin Ivarsson, Åre SLK och Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK. Under veckans träning hade svenskorna visat riktigt fin form där bland annat Lisa blev tvåa under en av dagarna. Under lördagens tävling var Lisa den som körde snabbast av de svenska damerna. Hon körde in på en 19:e plats efter att ha stått på sig bra i banan. Lin hade inte lika bra med fart och tog sig i mål på en 39:e plats. För Helena slutade tävlingen i en uråkning. Super G tävlingen vanns av Nicole Schmidhofer från Österrike.

– Lisa har visat fin form det senaste och det visade hon även idag. Imorgon är det störtlopp och då hoppas vi på att hon är snabb även då, säger damernas förbundskapten Lars Melin.
 
Lördagen bjöd också på slalom i österrikiska Kitzbühel. De svenska herrarna som körde slalom var André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. Senast en svensk var på pallen i Kitzbühel var när Mattias vann hela tävlingen år 2015. Förra året var han bäste svensk på en 16:e plats. 
 
I första åket gick det bra för André som visade rytm i åkningen. Trots lite strul tog han sig i mål på en sjätteplats efter första åket, 63 hundradelar efter ledande Ramon Zenheausern från Schweiz. Mattias körde också bra och låg på fjortondeplats efter första åket. Han var 1,5 sekunder efter Ramon. För de andra svenskarna Kristoffer och Gustav resulterade tävlingen dessvärre i varsin uråkning.

I andra visade André att formen finns där och att det går åt rätt håll. Han körde in i mål på en 7:e plats. Mattias hade det svårare under andra åket och gränslade. Vann gjorde Clement Noel från Frankrike som på senaste tiden briljerat i slalombacken. Andraplatsen gick till österrikaren Marcel Hirscher, 29 hundradelar efter Noel. Alexis Pinturault från Frankrike knep tredjeplatsen.

– Det fortsätter åt rätt håll för både Mattias och André. Mattias är bra med och tråkigt att han gränslar i andra åket. André blir bättre och bättre för varje tävling. Det här var Andrés näst bästa resultat någonsin i Kitzbuel. Jag ser verkligen fram emot att se vad de kan göra i tisdagens slalomtävling i Schladming, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

På söndag den 27:e januari kör damerna Störtlopp som börjar klockan 11.30. Herrarna tävlar i Super G klockan 13.30. Kanaler som sänder tävlingarna är SVT och Eurosport. Dovk kör inga svenska herrar i morgondagens Super G. Felix Monsén, Åre SLK, skadade sig under träning och Alexander Köll, Landskrona Skiclub, föll och fördes till sjukhus efter fredagens störtlopp. Men enligt herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad mår Alexander bra nu.

 – Det är bra med Alexander nu. Han är lite blåslagen men annars mår han bra. Med både Felix och Alexander borta har vi ingen på start imorgon till herrarnas Super G, säger Fredrik

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info