Hoppa till sidans innehåll

Formbesked trots uråkning för Alphand

29 DEC 2019 14:18
Anna Swenn Larsson försvann i första åket, Estelle Alphand i det andra. Emelie Wikström bästa svenska som 23:a och Magdalena Fjällström slutade på 25:e plats.
  • Skapad: 29 DEC 2019 14:18

Trots uråkningarna för Anna och Estelle, var inte allt nattsvart i österrikiska Lienz. Åkmässigt fanns ljusglimtar i deras framfart och framförallt Estelles inledning av andra åket gav mersmak. Bra tempo, stabil åkning och hög fart ger oss en liten fingervisning om att formen för Estelle är i antågande. 

Anna Swenn-Larsson körde ur i första åket, men var bra tidsmässigt med till andra mellantiden där hon körde ur. Var tvåa efter Shiffrin, men blev lite sen och när hon skulle rädda upp situationen åkte hon ur på en innerskida.

Bästa svenska i Lienz blev Emelie Wikström som körde in på 23:e plats. Magdalena Fjällström slutade 25:a, fyra placeringar bättre än hennes startnummer, vilket är godkänt och gav världscuppoäng.

Övriga svenskor till start kvalade inte till det andra åket. Sara Hector blev 32:a, missade kvalet till det andra åket med fyra hundradelar. Ylva Stålnacke blev 42:a.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info