Hoppa till sidans innehåll

Formstark Myhrer gränslade i Schladming

29 JAN 2019 21:44
André Myhrer har haft en uppåtgående formkurva den senaste tiden. Han gjorde ett starkt första åk men i det andra åket gränslade han och körde ur. Vann gjorde hemmaåkaren Marcel Hirscher.
  • Skapad: 29 JAN 2019 21:44

Österrikiska Schladming stod för värd när det var dags för världscuptävling i slalom under tisdagskvällen, den 29 januari. Svenskar som kom till start var André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Carl Jonsson, Klövsjö Alpina.

André hade bra driv under skidorna i det första åket. I slutet av banan gjorde han en miss som blev kostsam och tiden drog iväg. Han körde in på en sjätteplats, 1,43 sekunder efter ledande Marcel Hirscher. Mattias studsade ut i några svängar vilket störde hans rytm i åket. Han körde in på en 31:e plats och hamnade precis efter kvalstrecket. Det samma gällde för Kristoffer som inte heller kvalade vidare till ett andra åk med sin 39:e plats. Carl som var siste svensk ut i slalombacken blev det tyvärr en uråkning i tisdagens tävling. 

En som åkte slalom mycket bättre än alla andra var Marcel Hirscher från Österrike. Han satte ett superåk i första åket och var nästan en sekund före schweizaren Daniel Yule på en andraplats. Till det andra åket hade André chansen till en bra placering men fick strul i mitten av banan och körde ur. Vann gjorde suveränen Marcel Hirscher som krossade allt motstånd. Han vann med 1,21 sekunder före fransmannen Alexis Pinturault. Tredjeplatsen tog Daniel Yule från Schweiz.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info