Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Första världscuppoängerna för Rönngren

12 JAN 2019 18:53
Lördagens storslalomtävling i Adelboden resulterade i världscuppoäng till både Matts Olsson, Valfjällets SLK, och Mattias Rönngren, Åre SLK. Tävlingen blev tillslut en uppvisning av österrikaren Marcel Hirscher.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2019 18:53

Efter första åket låg Matts Olsson på en åttondeplats. Bara 33 hundradelar efter ledaren Henrik Kristoffersen från Norge. En annan stark svensk insats kom från Mattias Rönngren. Han startade som 56:e åkare och körde in sig på en 23:e plats eter första åket. Han var då 2,38 sekunder efter Kristoffersen. Ett stort kliv för Mattias som i och med detta kvalade sig in för första gången till ett andra åk i en världscuptävling.

Under det andra åket satsade Matts rejält men det svåra underlaget ställde till det och han slutade på en tolfte plats. För Mattias del blev det ett åk där nerverna spökade en aning men han tog sig ner i mål och blev tillslut 27:a i dagens storslalomtävling. Detta innebar att Mattias kammade hem sina allra första världscuppoäng i karriären.

– Jag är supernöjd. Det här var en bra dag där jag tar med mig ett bra första åk. Det andra åket var inte speciellt bra, men det var nog lite nerver. Jag har jobbat för att vara top trettio och det här gav ett kvitto på att jag kan vara där, säger Mattias.

En annan som levererade och gjorde ett superstarkt åk var Marcel Hirscher från Österrike. Han visade vart skåpet skulle stå och tog sin 8:e världscupvinst i Adelboden. På andraplats, 71 hundradelar efter Marcel, kom Henrik Kristoffersen och tredjeplatsen gick till Thomas Fanara från Frankrike, 1,04 sekunder efter vinnaren.

Imorgon, söndag 13:e januari, körs slalomtävling i Adelboden. De svenska herråkarna som vi kommer se på start är André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. Tävlingen går att se på SVT och Eurosport och tiderna som gäller är 10.30 för första åket och 13.30 för andra.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info