Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Philipp Brem

Fyra svenskor på topp 15 i slalom

09 MAR 2019 16:43
Under lördagens världscuptävling i slalom hamnade fyra svenska damer på topp 15 placeringar. Bäste svensk blev Anna Swenn Larsson med en sjätteplats.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 16:43

De svenska damerna körde under lördagen slalomtävling i tjeckiska Spindleruv Mlyn. Till start kom Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Ylva Stålnacke, Kiruna Bk, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden, Emelie Wikström, Ifk Sävsjö och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK.

Efter det första åket hade sex svenska åkare kört in på topp 30 och kvalat in sig till det andra åket. Bäst till låg Frida som hade skapat ett bra utgångsläge med sin tredjeplats efter första åket.

Fridas andra åk blev inte lika bra som det första och hon gled ner några placeringar till en sjundeplats. Anna var den som körde bästa av de svenska damerna i det andra åket. Hon klättrade från en åttondeplats till en sjätteplats och hade fjärde bästa tid i det andra åket. Fyra svenska damer hamnade på topp 15 placeringar i dagens slalomtävling. Vann tävlingen gjorde Mikaela Shiffrin från Usa.

– Jag är i helhet väldigt nöjd med en sjätteplats. Första åket kom jag aldrig in i det i branten och blev allmänt passiv. Andra åket var mycket bättre. Jag har fortfarande saker att jobba på men en sjätteplats och att inte känna att allt stämde idag känns bra, säger Anna.

Svenskornas placeringar:
6) Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK
7) Frida Hansdotter, Norbergs SLK
9) Emelie Wikström, Ifk Sävsjö
11) Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK
26) Ylva Stålnacke, Kiruna Bk
28) Sara Hector, Kungsbergets AK
38) Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info