Hoppa till sidans innehåll

Hälsenan av för Gustav Lundbäck

02 SEP 2019 17:08
Gustav Lundbäck, Luleå AK och alpina landslaget har drabbats av en avsliten hälsena i samband med slalompremiären i Mount Hotham, Australien.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 17:08

Gustav Lundbäck, Luleå AK och alpina landslaget har drabbats av en avsliten hälsena i samband med slalompremiären i Mount Hotham, Australien.

– Jag körde ner i ett slag tidigt i det första åket, det small till och jag kände direkt att något var fel. Första tanken jag slogs av var att något i benet var av då smärtan bara växte, men vid undersökningen visade sig att det var hälssenan som gått av säger Gustav.

Gustav opererades i förra veckan i Stockholm och är redan igång med rehabliteringen.
– Jag är hemma i Luleå nu och har kommit igång med rehaben, jag har gips som kommer bytas ut mot en skena nästa vecka. Väldigt tråkigt med skadan, men skönt att jag kan hålla igång och köra på med rehab och träna resten av kroppen direkt, säger Gustav.

Landslagsläkaren Jakob Swanberg kommenterar skadan såhär:
– Gustav är opererad och just hälsenan kan vara svår att bedöma konvalescensen på vad gäller tid, det varierar individuellt då senor tar lång tid att läka, men en rimlig prognos uppskattas till ungefär ett halvår, säger Jakob Swanberg, landslagsläkare Ski Team Sweden Alpine.  

 

För vidare frågor kontakta Kalle Olsson +4676 63 47 368

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info