Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Hansdotter bjöd på show i sin sista VC-tävling

17 MAR 2019 13:06
I söndags avslutades världscupsäsongen i Andorra men också Frida Hansdotters otroliga karriär. Bäste svensk i söndagens storslalom blev Sara Hector med en
  • Skapad: 17 MAR 2019 13:06

I säsongens sista storslalom i världscupen tävlade Sara Hector, Kungsbergets AK och Frida Hansdotter, Norbergs SLK. Men för Frida innebar det inte bara säsongens sista utan också karriärens sista världscuptävling. Det firade hon på ett speciellt sätt genom att bjuda på show. Hon körde nerför backen iklädd svensk folkdräkt och med en korg kanelbullar som hon bjöd tränarna på längs med banan. Frida avslutade därmed en fantastisk karriär med många år i världstoppen. 

– Jag tänkte att jag har ju tävlat för Sverige hela mitt liv och då tänkte jag gul och blå och lite pimpad hjälm. Jag hade inte kunnat hoppas på en bättre avslutning, säger Frida till SVT Sport.

När det sedan kom till själva tävlingen gjorde Sara ett bra första åk. Hon körde in på en tiondeplats och var 2,25 sekunder efter ledande Mikaela Schiffrin från Usa. Efter det andra åket klättrade Sara en placering och körde in på en niondeplats.

– Jag tyckte jag hade bra träning i veckan så jag hade önskat mer idag. Det har varit magiskt här i Andorra och världens bästa underlag. Det har varit en av mina sämre storslalomsäsonger. I slalomen har jag gjort min bästa säsong någonsin och det är kul att kunna ta med mig, säger Sara till SVT Sport.

Söndagens slalomvinnare blev Mikaela Shiffrin. Hon blev därmed den åkare som tagit flest världscupsegrar någonsin under en och samma säsong. 17-åriga Alice Robinson från Nya Zeeland skrällde och tog andraplatsen i söndagens slalom. Tredjeplatsen gick till Petra Vhlova från Slovakien.

I den totala storslalomcupen slutade Frida på en elfteplats och Sara på en 15:e plats. Vinnare av cupen blev den svårslagna Mikaela Shiffrin.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info