Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Hansdotter och Hargin avslutar karriären med helgens tävlingar

14 MAR 2019 17:57
I helgen avslutas den alpina världscupsäsongen i Andorra och Grandvalira Soldeu. En finalhelg där både Frida Hansdotter och Mattias Hargin avslutar sina karriärer.
  • Skapad: 14 MAR 2019 17:57

Det är tävlingar i team event, slalom och storslalom som står på schemat för både damer och herrar. I fredagens team event i parallellslalom tävlar Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Mattias Hargin, Huddinge SK och André Myhrer, Bergsjö Hassela AK. Ett revanschsuget svenskt lag möter Schweiz redan i första heatet, ett Schweiz som var det laget som slog ut Svetrige under VM i Åre. Tävlingen i team event innebär Mattias sista världscuptävling och han avslutar därmed sin framgångsrika och långa skidkarriär.

Under lördagen står damernas slalom och herrarnas storslalom på schemat. I slalomen kör Frida, Anna och Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK.

– Tjejerna som ska tävla i helgen är i mycket bra form. Frida har ju haft en fantastisk karriär och kommer göra ett starkt avslut här i Andorra. Charlotta har haft en uppåtgående trend och med en bana som ser ut att hålla väldigt bra kan hon göra ett bra resultat. Vi har sett en stabil Anna under hela säsongen och hon kommer vara med och fightas i toppen under helgens slalom, säger damernas förbundskapten Lars Melin om damernas slalom.

På herrsidan tävlas det i storslalom under lördagen. Från det svenska laget är det endast Matts Olsson, Valfjällets SLK, som kvalade in till tävlingen och kommer till start. Säsongen avslutas på söndagen med storslalom för damerna och slalom för herrarna. Från Sverige tävlar Frida Hansdotter och Sara Hector, Kungsbergets AK, i damernas storslalom och André Myhrer kör i herrarnas slalom. Söndagens tävling innebär Fridas sista världscuptävling och ett avslut på hennes otroliga karriär.

– Här i Andorra har vi kall snö och vinterförhållanden som passar Matts. Han gjorde ett bra första åk nu senast i Kranjska Gora och vi hoppas på lika fin åkning även den här helgen. André presterade också bra under första åket i förra helgens slalom. Han är frisk, kry och hungrig på att köra snabbt. Det är viktigt att han är med från början och hänger med så kan det leda till en bra placering. Jag tror det här blir en fantastisk skidhelg, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info