Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS PRANTER

Hector bästa svenska i Sölden

26 OKT 2019 17:02
Det blev en spännande och omväxlande tävlingspremiär när damernas första storslalom för säsongen avgjordes i Sölden, Österrike. Foto Bildbyrån
  • Skapad: 26 OKT 2019 17:02

Fyra svenskor till start där Sara Hector var först ut i backen som bjöd på riktigt fina förutsättningart. Mikaela Shiffrin, USA och överraskningen Alice Robinson, NZL, var för en klass i sig det första åket, men där bakom fanns det gott om möjligheter för fina placeringar. Sara gjorde ett stabilt åk utan misstag och placerade sig som 11:a.
Estelle Alphand med nummer 28 var näst på tur av svenskorna och hade till och med ett försprång mot ledande Shiffrin vid den första mellantiden. Väl framme vid den tredje mellantiden hade hon sjätte bästa tid, när hon tyvärr gick en för tuff linje och körde ur. Men en lovande comeback för Estelle som visade att hon redan nu har hittat en bra fart i storslalomåkningen. 

Magdalena Fjällström var på jakt efter en topp 30-placering, men tyvärr rann klockan iväg och hamnade precis utanför på en 35:e plats, snuddande nära att slå sig in till ett andraåk. Debutanten Jonna Luthman körde tyvärr ur, men lämnar Sölden och säsongspremiären många erfarenheter rikare. 

Sara Hector ensam svenska till det andra åket, där det snabbt blev tydligt att det var en riktig vinstlott. Tviberg, NOR och Gritsch, AUT klättrade hela 20 respektive 21 placeringar, en imponerande klättring. Sara körde visserligen lika snabbt som Shiffrin i det andra åket, men tappade en del placeringar och slutade på en 17:e plats.

– Det är supertrist att tappa placeringar i det andra, men å andra sidan är det en månad till nästa storslalomrace, säger Sara om premiären.

Imorgon är det herrarnas tur att inleda sin säsong, även då med storlslalom i Sölden på programmet och tiderna är desamma som idag, klockan 10.00 respektive 13.00 på SVT och Eurosport.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info