Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Buehner

Hörnblad tog sin näst bästa placering i karriären

23 FEB 2019 13:42
Lisa Hörnblad tog en 15:e plats i lördagens världscupstörtloppet i Crans Montana. Det innebar hennes näst bästa störtloppsplacering i karriären.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2019 13:42

Lisa Hörnblad var enda svensk åkare i lördagens världscuptävling i schweiziska Crans Montana. Hon visade fin form under VM i Åre och i slutet på januari tog hon en 11:e plats i störtloppstävlingen i Garmisch Partenkirchen.

Lördagens tävling gav också ett fint resultat för Lisas del. Hon låg bra med i banan men fick inte upp samma fart som de ledande åkarna och slutade på en 15:e plats. Lisa var 1,36 sekunder efter vinnaren Sofia Goggia från Italien. Det innebar hennes karriärs näst bästa störtloppsplacering i världscupen. Sofia var 36 hundradelar efter schweiziskan Joana Haehlen. Tredjeplatsen gick till Lara Gut-Behrami från Schweiz.

– Tuff tävling för mig idag då jag verkligen fick kämpa för att komma i killer mode mentalt. Det har varit dåliga träningar inför så att gå ut idag och göra ett bra resultat idag var en vinst. Med tanke på att det blev så varmt efter alla startstopp är jag supernöjd med min prestation idag, säger Lisa.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info