Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Hörnblad topp tio i kombinationen

08 FEB 2019 18:24
Damernas världsmästerskapstävling i alpin kombination avgjordes under fredagen. Wendy Holdener försvarade sin världsmästar titel och bäste svensk blev Lisa Hörnblad på en niondeplats.
  • Skapad: 08 FEB 2019 18:24

Fredagens alpina kombination för damerna började med ett störtloppsåk som avslutades med slalom i andra åket. Tre svenska damer stod på start, det var Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpina, Lin Ivarsson, Åre SLK och Ida Dannewitz, Uppsala SLK. Under det inledande störtloppet visade Lisa en stabil fartåkning och körde in på delad elfteplats, 88 hundradelar efter ledaren Ramona Siebenhofer från Österrike. Lin hamnade på en 18:e plats efter första åket, 1,50 sekunder efter ledaren. Ida, som haft fina resultat i alpin kombination i europacupen, körde tyvärr ur i störtloppet efter en missbedömning i mitten av backen.

Lin körde bara första delen av kombinationen för att få en genomkörare inför söndagens störtloppstävling och stod därför över det andra åket med slalomen. För Lisas del blev det lite struligt i slalombanan och hon slutade på en niondeplats, 2,06 sekunder efter vinnaren.

– Jag tycker att jag borde ha åkt snabbare i slalomen. Jag var för dålig idag, säger en besviken Lisa till SVT Sport.

Det blev en jämn strid om guldet. Den regerande världsmästaren i kombination, Wendy Holdener från Schweiz, försvarade sin titel och vann med tre hundradelar före Petra Vlhova från Slovakien. Tredjeplatsen gick till Ragnhild Mowinkel som gav grannlandet Norge sin första medalj i det här världsmästerskapet. Hon var 45 hundradelar efter Wendy.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info