Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Karriärsbästa för Sara Hector i VM

14 FEB 2019 19:27
Tre svenska damer blev topp 15 i torsdagens VM-storslalom i Åre. Bäste svensk blev Sara Hector med en sjundeplats som också innebar karriärsbästa.
  • Skapad: 14 FEB 2019 19:27

Damernas storslalomtävling under torsdagen blev en blåsig och regnig variant för både åkare och åskådare. Från Sverige tävlade Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna Bk.

Den hårda blåsten fick arrangörerna att flytta ner starten för att göra det möjligt för start i VM-tävlingen. Det var inga enkla förhållanden som damerna ställdes inför men de svenska åkarna visade vilja i backen. Efter första åket låg Frida på en 12:e, Sara på en 15:e, Ylva på en 22:e och Magdalena på en 31:e. Ledde tävlingen gjorde Viktoria Rebensburg från Tyskland.

I det andra åket körde de svenska åkarna riktigt bra och visade att de känner sig som hemma i Åre. Bäste svensk blev Sara som körde tufft i backen och klättrade placeringar till en sjundeplats. Det innebar karriärsbästa för Sara i mästerskapssammanhang. Hon var tredje snabbast åkare i andra åket.

– Det här var det häftigaste jag varit med om och något jag redan nu vill uppleva igen. I det andra åket kände jag att det var mer tempo i banan och jag bara körde. En otroligt häftig känsla och jag är så tacksam för alla som kommit hit för att heja, säger Sara.

Ylva slutade på en 14:e plats i sitt allra första världsmästerskap. Frida slutade på en 11:e plats och för Magdalenas del blev det en 30:e plats. Guldmedaljen gick till Petra Vlhova från Slovakien. Hon var fjorton hundradelar före silvermedaljören Viktoria Rebensburg från Tyskland. Bronset gick till amerikanskan Mikaela Shiffrin.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info