Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Kavat förlänger med Ski Team Sweden Alpine – ett par skor per karriär

28 JAN 2019 15:00
Skofabriken Kavat förlänger med det alpina landslaget. Avtalet syftar till att ta vara på de skor som det alpina landslaget får på ett bättre och mer hållbart sätt. Visionen är ett par skor per karriär!
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 15:00

I fem år har det svenska alpina landslaget haft förmånen att, i backen, på presskonferenser och under sommarhalvåret få gå i skinnskor från Kavat. Varje år har åkare och ledare fått ett par nya skor att gå i, men i det nya avtalet kommer åkare och ledare som redan har skor få möjlighet att vid behov lämna in sina gamla skor på service och eventuell reparation

– Vi har en planet och den ska vi vara rädda om precis som att vi ska respektera de djur som vi använder skinnet från. Att ständigt köpa nytt och kasta resurser som har mycket längre hållbarhet är ett stort slöseri. Därför ser vi fram mot att ge det alpina landslaget ett par skor per karriär. Sedan ser vi till att laga och restaurera de skor de en gång fått, så att de håller hela karriären, säger Magnus Eriksson VD på Kavat.

Om skorna behöver fixas kommer åkarna varje år att få möjlighet till att lämna in sina skor för service och restaurering på Kavats fabrik, som de sedan får tillbaka och kan fortsätta använda.

– Att reparera och renovera sina läderskor är inte bara en hållbarhetsgrej. Läderskor blir dessutom skönare med åren och att kunna få tillbaka sina gamla skor i nyskick är helt fantastiskt. Dessutom går det helt i linje med att ta hand om våra resurser och tänka på miljön, säger Tommy Eliasson Winter, Alpinchef Ski Team Sweden Alpine.

Avtalet löper från nu fram till sommaren 2022.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info