Hoppa till sidans innehåll

Kronplatz - en backe som passar Saras åkstil

14 JAN 2019 13:39
På tisdag, 15:e januari, tävlar de svenska alpina damerna i storslalom i Kronplatz.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2019 13:39

För tredje året i rad arrangeras världscuptävling i storslalom i italienska Kronplatz. På tisdag ska fyra svenska damer tävla i de italienska dolomiterna och ta sig an Erta-backen. De som ska åka storslalom är Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna Bk.

Sara har lyckats väldigt bra i Kronplatz under de senaste två åren då storslalomtävlingen arrangerats. Förra året kom hon på en femteplats och året innan körde hon in sig på en sjätteplats.

– Backen driver på en och man får väldigt mycket fart. Det är en backe som har passat mig väldigt bra, säger Sara.

För Fridas del har hon legat topp 20 båda gångerna och tagit en 19:e plats år 2017 samt en 14:e plats på förra årets tävling. Ylva och Magdalena debuterar i backen och kör sin första tävling i Kronplatz på tisdag. Så här säger damernas förbundskapten Lars Melin inför tävlingen.

­– Vi har haft en bra träningsperiod nu och det ser bra ut för tjejerna. Vi hoppas att alla fyra ska kvala in till andra åket, det är målet och vad vi jobbar för. Det är rätt många borta till den här tävlingen så möjligheten finns, säger Lars.

Förra året var det Viktoria Rebensburg från Tyskland som stod högst upp på pallen i Kronplatz och år 2017 vann italienska Federica Brignone tävlingen.

Tävlingen går att se på Eurosport och SVT. Första åket startar klockan 10.00 samt andra åket klockan 13.00.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info