Hoppa till sidans innehåll
Foto: ERIK SEGERSTRÖM

Kurt Mayr ny huvudtränare

07 NOV 2019 10:09
Det blir Kurt Mayr som ersätter Luca de Marchi som huvudtränare för de svenska herrarna i träningsgrupp 2. Lars "Laban" Nilsson ersätter i sin tur Luca som huvudtränare för de svenska fartdamerna.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 10:09

Tidigare i oktober meddelade Luca de Marchi, som varit med det svenska landslagets träningsgrupper sedan 2016, att han avslutar sin tjänst som huvudtränare för det svenska herrarna i träningsgrupp 2 på grund av familjeskäl. Nu står det klart att ny huvudtränare blir Kurt Mayr, som de tre senaste åren arbetat som ansvarig för de svenska fartdamerna.

Kurt har mångårig erfarenhet som coach för olika lag på både dam och herrsidan i Österrike och Kanada, och nu senast i Sverige. Kurt kommer att leda herrarnas träningsgrupp 2 över säsongen 19/20.

­– Det känns motiverande och en härlig utmaning att ta sig an, tillsammans med de andra tränarna och givetvis åkarna ska vi göra något riktigt bra ihop, säger Kurt Mayr om det nya uppdraget.

Lars ”Laban” Nilsson blir den som sin tur tar steget upp från tränare till huvudtränare för de svenska fartdamerna den kommande säsongen.

 

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info