Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Lin Ivarsson 7:a i Europacuptävling

18 FEB 2019 14:20
Damerna körde europacuptävling i störtlopp under helgen. Bäste svensk på lördagen blev Lin med en sjundeplats och Helena tog en tolfteplats på söndagen.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2019 14:20

I helgen tävlade de svenska fartdamerna i Europacupen i italienska Crans Montana. Det var störtlopp som kördes under både lördagen och söndagen, den 16 och 17 februari. Lördagen var en bra dag för Lin Ivarsson, Åre SLK, som övertygade i störtloppsbanan. Hon var 78 hundradelar efter vinnaren Elisabeth Reisinger från Österrike och slutade på en sjundeplats. Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, fick till en 21:a placering och var 2,12 sekunder efter vinnaren. Det blev också svenskt på 35:e plats där Nadja Gunnarstedt, Ifk Kåbdalis, körde in.

Under söndagens störtloppstävling var Helena bäste svensk med en tolfteplats, 1,19 sekunder efter dubbelsegraren Elisabeth Reisinger. Lin fick med sig en 22:e plats från söndagens tävling och Nadja förbättrade sitt resultat från lördagen och blev 28:a i söndagens störtlopp.

– Backen i Crans Montana passar mig bra och jag vet att jag kan åka fort här. Med sikte på pallen slutade jag på en 7:e plats efter en liten miss. Åkningen kändes dock riktigt bra och jag är nöjd med resultatet eftersom det var många bra åkare med. I den andra tävlingen hade jag fel riktning över hoppet och var nära på att köra in i käppen efteråt. Jag fick då göra en stoppsladd och tappade därför mycket fart och tid. Det har varit två riktigt roliga tävlingar med fint väder och mycket bra åkning från min sida, säger Lin.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info