Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Monsén på 16:e plats i VM-störtloppet

09 FEB 2019 16:58
Herrarnas världsmästerskapstävling i störtlopp blev en fest för grannlandet Norge med två norksa åkare på pallen. Bäste svensk blev Felix Monsén med en 16:e plats.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2019 16:58

Det blåsiga och snöiga vädret såg ut att sätta stopp för lördagens VM-störtlopp i Åre. En timme senare än beräknat susade till slut den första åkaren nerför herrarnas störtloppsbana. Från Sveriges sida tävlade Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona Skiclub, Olle Sundin, Djurgårdens IF AF och Filip Platter, Åre SLK. Det blev ett riktigt styrkeåk av Felix som visade att han känner sig hemma i Åre-backarna. Han hade bra fart under skidorna och körde in på en 16:e plats, 1,27 sekunder efter vinnaren Kjetil Janserud från Norge.

– Det var sjukt kul. Men det var tricksigt för det slog och var man inte i spåret så låg det ett stort lager snö. Men jag är ändå nöjd med åket i sig. Jag ser att jag kan mäta mig med de bästa i världen, säger Felix till SVT Sport.

De andra svenskarna hade det lite tuffare i backen. Olle slutade på en 34:e plats, Filip på en 44:e plats och Alexander på en 45:e plats. Hela tävlingen blev ett stort firande för Norge där Kjetil Janserud kammade hem guldet. Aksel Lund Svindal avslutade sin karriär med att ta ett VM-silver i störtlopp. Han var bara två hundradelar efter landsmannen Kjetil. Tredjeplatsen gick till Vincent Kriechmayr från Österrike.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info