Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Monsén VM-tia i kombinationen

11 FEB 2019 17:27
Alexander Köll och Felix Monsén gjorde bra prestationer i måndagens alpina kombination. Bäste svensk blev Felix med en tiondeplats.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 17:27

Måndagens VM-tävling i Åre innebar alpin kombination för herrarna. Tävlingen började med störtlopp och avslutades med slalom. De som körde för Sverige var Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, Felix Monsén, Åre SLK, Olle Sundin, Djurgårdens IF AF och Zack Monsén, Åre SLK. Alexander gjorde ett starkt störtloppsåk och körde in på en elfteplats. En annan svensk som hade mycket fart var Felix som hamnade på en 21:e plats i första åket. Olle hamnade på en 33:e plats och Zack körde in på en 45:e plats i störtloppet.

Under den andra delen av kombinationen visade Felix bra tempo i slalomen och slutade på en tiondeplats. Han blev bäste svensk under måndagens kombination. När Alexander Köll slängde sig ut i slalombacken hade det blivit lite gropigt i banan. Han kom långt ifrån några käppar vilket kostade tid. Alexander slutade på en 21:e plats. Olle och Zack körde in på en 30 plats respektive 38:e plats.

– Det var kul att åka. Jag startade med de vassaste slalomåkarna i startfältet så jag kände att jag var tvungen att steppa upp min prestation lite. Jag hade inget att förlora så det var bara att köra på, säger Felix.

Den alpina kombinationen vanns av förhandsfavoriten Alexis Pinturault från Frankrike. Han låg bra till efter störtloppet och satsade fullt i slalomen som är hans starkaste diciplin. Han var 24 hundradelar före Stefan Hadalin från Slovenien. Tredjeplatsen gick till Marco Schwarz från Österrike.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info