Hoppa till sidans innehåll

Myhrer blev 13:e i Wengen

20 JAN 2019 15:58
Världscuphelgen avslutades med slalom för herrarna i Wengen och Super G för damerna i Cortina d’Ampezzo. André Myhrer visade att formen finns där under söndagens slalom. Lisa Hörnblad fick också med sig världscuppoäng från dagens tävling.
  • Skapad: 20 JAN 2019 15:58

De svenska herrarna som körde slalom var André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. Under förra årets slalomtävling i schweiziska Wengen körde André in sig på en tredjeplats och Kristoffer tog en 25:e plats. Årets tävling gav dessvärre inte lika bra utdelning för svenskarna som fjolårets.

I första åket fick André ett stopp och fastnade i mitten av banan vilket kostade honom tid. Men han var bestämd i sin åkning och höll ihop resterande delen av första åket. Trots missen i mitten och lite strul i slutet körde han in sig på en tionde plats, 1,24 sekunder efter ledande fransmannen Clement Noel.

Söndagens slalomtävling hade många uråkningar och tre av dem var tyvärr av svenskarna Mattias, Kristoffer och Gustav. Mattias startade starkt men gjorde en rejäl miss i mitten av banan som störde rytmen. Längre ner i backen kom han fel vid några käppar och körde ut. Ledare efter första åket var fransmannen Clement Noel. På andraplats låg österrikaren Manuel Feller och tredjeplatsen hade norrmannen Henrik Kristoffersen inför andra åket.

I andra åket fick André inte till snabbheten som han hade i första och körde i mål på en 13:e plats. Det blev världscuppoäng men inget toppresultat för hans del. Istället var det en Clement Noel i superform som höll för trycket och tog sin första världscupvinst i karriären. Andraplatsen gick till Manuel Feller och Marcel Hirscher, från österrike, knep tredjeplatsen.

– Det är ett steg i rätt riktning. Jag tycker det finns många bra delar i dagens åk som jag kan ta med mig. Men resultaten har uteblivit litegrann och det känns lite frustrerande just nu, säger André till NRK.

I damernas Super G i italienska Cortina d’Ampezzo var tre svenska damer med och tävlade. Lisa hörnblad, Höga Kusten Alpin, var lite försiktig och fick inte till någon fin dynamisk åkning. Hon fixade en 29:e plats, 1,97 sekunder efter ledaren, och adderade ytterligare några världscuppoäng till sitt konto. Lin Ivarsson, Åre SLK, saknade farten i sin åkning under söndagens tävling och tog sig i mål på en 37:e plats. För Helena Rapaports, Mälaröarnas Alpina SK, del slutade tyvärr Super G tävlingen i helgens andra uråkning. 

Men Helena var inte ensam om att ha svårt att hålla sig kvar på banan. Många av storfavoriterna körde ur under söndagens Super G tävling. En som däremot överraskade var Mikaela Shiffrin som hade avstått de förberedande dagarnas träningsåk och tävlingsåk inför dagens Super G. Mikaela Shiffrin visste ändå vad som krävdes i backen och fick till ett kanonåk som gav henne förstaplatsen. Det innebar hennes 54:e seger i världscupen. Andraplatsen tog Tina Weirather från Lichtenstein, 16 hundradelar efter Mikaela, och tätt där bakom knep österrikiskan Tamara Tippler tredjeplatsen, 18 hundradelar efter segraren. 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info