Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Myhrer körde ur i säsongsfinalen

17 MAR 2019 14:00
I söndagens världscupslalom i Grandvalira-Soldeu, Andorra, hade André Myhrer ett bra åk på gång med körde ur. Vann gjorde Clement Noel från Frankrike.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 14:00

André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, var enda svensk till start i söndagens världscupfinal i slalom. Inledningsvis visade André upp stark åkning i slalombanan. I branten hamnade han dock på innerskidan och lyckades rädda den första käppen men inte den andra och körde ur.

– Det kändes bra med åkningen idag. Jag gick lite på innerskidan där i branten som jag inte kunde hantera. Det var synd med dagens uråkning. Jag tar med mig många positiva grejer men det har annars varit en tuff säsong. Jag känner inte att jag har fått ut det jag har kapacitet för under den här säsongen, säger André till SVT Sport.

Tävlingens vinnare blev Clement Noel från Frankrike som verkligen visade vart skåpet skulle stå. Efter ett monsteråk i det första förvaltade han andra åket stabilt trots några småmissar och tog hem vinsten. Andraplatsen gick till Manuel Feller från Österrike och tredjeplatsen till Daniel Yule från Schweiz.

I den totala slalomcupen vann Marcel Hirscher från Österrike och André Myhrer tog en tiondeplats.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info