Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Buehner

Myhrer på åttondeplats i VC-slalom

10 MAR 2019 13:34
André Myhrer hade goda chanser till en pallplats i söndagens världscupslalom i slovenska Kranjska Gora. Han slutade på en åttondeplats och var två sekunder efter suveränen Ramon Zenhaeusern som vann söndagens slalom.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 13:34

I herrarnas slalom under söndagen tävlade André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. André körde på bra i början av första åket men tappade tid i mitten av banan. Han gjorde ett stabilt åk och körde in på en femteplats, 79 hundradelar efter ledande Henrik Kristoffersen från Norge. För de andra två svenskarna, Kristoffer och Gustav, resulterade det första åket i varsin uråkning.

I det andra åket blev det tufft för André som tappade i tid längs med hela åket. Han körde in på en åttondeplats som han fick dela med både italienaren Stefano Gross och fransmannen Clement Noel. De var 2,02 sekunder efter söndagens slalomvinnare Ramon Zenhaeusern från Schweiz. Han bemästrade det svår åkta underlaget och gjorde ett monsteråk i det andra åket. Andraplatsen gick till Henrik Kristoffersen och tredjeplatsen tog Marcel Hirscher från Österrike.

– Jag är väldigt nöjd med mitt första åk. Men lyckas inte förvalta det i andra i en väldigt rak bana där jag blir passiv efter en lite sämre start på åket, säger André.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info