Hoppa till sidans innehåll

Nyheter inför SM-veckan i Sundsvall

24 JAN 2019 19:54
I nästa vecka är det SM-veckan i Sundsvall. Då körs bland annat tävlingar i Skicross och Paralellslalom. Nyheter för i år är att fler får vara med och tävla samt att vinnarna får en Audi för en månad.

  • Uppdaterad: 24 JAN 2019 19:54

I nästa vecka, 28 januari till 3 februari, arrangeras Svenska Mästerskapsveckan i Sundsvall. Under dessa dagar kommer olika vinteridrottare tävla om att vara bäst i Sverige. På den alpina delen körs tävlingar i Skicross på torsdagen den 31 januari och Parallellslalom på fredagen den 1 februari.

Under skicrossen och parallellslalomen kommer en totalvinnare från dessa två tävlingar i dam- och herrklassen att utses. En nyhet är att priset för i år blir en Audi som vinnarna kommer disponera under en månad i sommar. För att kunna vinna månaden med Audin så krävs det att man ställer upp både i Skicross- och Parallelltävlingarna.

– Det känns riktigt roligt att Audi går in och ger totalvinnarna denna möjlighet att under en månad förfoga över en bil, säger Olle Danielsson nationell chef på skidförbundet.

En annan nyhet är att startfältet för parallellslalom har öppnats upp. För att så många som möjligt ska ges möjlighet att starta i parallell SM så har Alpina Rådet fattat beslutet att frångå regeln som säger att endast de som är rankade topp 80 ska få starta. Detta innebär att fler än de som rankas som de 80 bästa i Sverige får vara med och tävla. 

– Då parallelslalom är en nationell tävling och åkare samtidigt tillåts att delta i andra FIS-tävlingar, vilket i vanliga fall inte tillåts vid mästerskapstävlingar, så släpper vi på topp 80 regeln vid årets SM i parallelslalom. Vi hoppas med detta kunna attrahera fler att ställa upp på parallelslalom i Sundsvall den 1 februari, säger Olle.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info