Hoppa till sidans innehåll

Nytt toppresultat av Monsén

28 DEC 2019 15:00
Trots en uppladdning som kantades av avbrutet åk och omstart, slog Felix Monsén till med personbästa i Bormios störtlopp. Åreåkaren kämpade sig till en 15:e plats, i det tuffa hanget.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2019 15:00

Felix Monséns uppladdning för åket som slutligen resulterade i personbästa, var allt annat än optimalt. Schweizaren Nils Mani som startade före Felix, gick omkull och start-stopp beordrades. Felix som redan hunnit ge sig i väg vinkades av med gul flagg en bit ner i banan. Han fick avbryta sitt åk och transportera sig upp till start fört att köra på nytt. Långt ifrån optimalt. Åkaren blir kall, skidorna har avverkat en sträcka, och återigen skulle Felix hitta fokus.

Men det verkade inte vara någonting som bekom Felix nämnvärt, åtminstone syntes det inte när han en stund senare fick starta och den här gången fullfölja sitt åk.

Han var en bit efter i inledningen, men åkte allt bättre. Näst sista mellantiden var han 22:a, sista mellantiden 19:e och slutligen gick han i mål som 15:e man.

Ett nytt toppresultat av åreåkaren som gått från klarhet till klarhet under den sista tiden. 18:e i Val Gardenas super-G, sedan 25:a på en tidsträning i Bormio och nu 15:e plats i störtloppet utför pista Stelvio.

För kollegan Alexanders Köll gick det inte lika bra, men även han påverkades av den förskjutning som Nils Manis fall innebar. Alexander var redo att ge sig i väg, men fick backa från startgrinden när start stopp beordrades, knäppa upp pjäxorna och dra på sig en jacka i väntan på klartecken. När organisationen städat upp efter Manis fall, fick Alexander ge sig iväg. Men han var klart märkt av fördröjningarna och efter 37 sekunder gjorde han ett misstag och körde ur.

Dominik Paris, Italien, vann för femte gången störtloppet i Bormio. Bakom sig hade han två schweizare. 25-åringen Urs Kryenbuehl tvåa och Beat Feuz trea.

Under söndags avgörs kombinationstävlingen i Bormio.

Åk 1 kl: 11.00 och Åk 2 kl: 14.00.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info