Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien

Oflyt för svensk del i störtloppsbacken

10 FEB 2019 16:32
Lindsey Vonn avslutade sin karrär med ett brons i söndagens vm-störtlopp och bäste svensk blev Lin Ivarsson på en 24:e plats.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 16:32

Det var världsmästerskapstävling i störtlopp som stod på schemat i Åre under söndagen. Från Sverige tävlade Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpina, Lin Ivarsson, Åre SLK, Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK och Ida Dannewitz, Uppsala SLK. Tyvärr fick varken någon av de svenska damerna riktigt till det och hade inte tillräckligt med fart i backen under söndagens tävling. Bäste svensk blev Lin på en 24:e plats, 1,66 sekunder efter segraren Ilka Stuhec från Slovenien. Det var en taggad Lin som kom ner i målområdet och fick publiken att göra vågen för henne.

– Det var en superhäftig känsla att gå i mål inför hemmapubliken och jag har aldrig åkt på såndant fint underlag. Jag riktar ett stort tack till alla funktionärer. Med resultatet är jag lite besviken men samtidigt så stolt och glad att jag fick chansen att åka. Nu vill jag bara åka mer och mer och snabbare, säger Lin.

En placering efter Lin, på en 25:e plats, hamnade Lisa. De andra två svenskorna, Ida och Helena, körde in på en 34:e respektive 35:e plats.

– Jag är sjukt besviken med dagens dåliga resultat. Det var tråkigt att oturen var framme idag också med flatljus och vind på toppen. Jag känner mig bara tom just nu, säger Lisa.

Under söndagens tävling var det en åkare som stod extra i fokus. Lindsey Vonn från Usa avslutade sin framgångsrika karriär med att ta ett vm-brons i störtlopp. Andraplatsen gick till Corinne Sutter från Schweiz och vann gjorde Ilka Stuhec.

Imorgon körs alpin kombination för herrarna med start klockan 11.00. De som kör för Sverige är Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, Felix Monsén, Åre SLK, Olle Sundin, Djurgårdens IF AF och Zack Monsén, Åre SLK.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info