Hoppa till sidans innehåll

Rask & Rönngren svenska mästare i storslalom 2019

09 APR 2019 17:57
Det blev dubbla glädjeämnen för Sara Rask, Sollentuna SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK, som båda vann SM-guld i storslalom, men även kan titulera sig som Miss och Mr Ski Funatastic GS 2019.

  • Skapad: 09 APR 2019 17:57

Ett riktigt bra underlag innebar fina förutsättningar för åkarna i Evabacken i Lindvallen, nattens kallgrader hade skapat en hård yta och ett stort startfält var redo att göra upp om medaljerna. Sara Rask övertygade redan i det första åket, där hon skaffade sig en beskedlig ledning med +0,82 sekunder före Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK och +0,89 före Sara Hector Kungsbergets Alpina. Ledaren Sara Rask, som i sin karriär varit bäst sexa på ett SM, menade att hon trots utgångsläget kunde vara avslappnad på start inför det andra åket:

– ­­­Det kändes lugnt inombords, det var värre ifjol när jag var i samma sits. Så det var bara att försätta och göra samma sak en gång till, säger Sara.

Sollentunatjejen lyckades hålla undan och knep därmed karriärens första SM-guld, där silvret gick till Ylva Stålnacke, Kiruna BK som körde upp sig till pallen genom att vara snabbast i det  andra åket och bronset gick till Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK.

Lagtävlingen vanns av Sollentuna SLK, silver till Åre SLK och Huddinge SLK brons

På herrsidan var det den regerande mästaren Mattias Rönngren, Åre SLK som tog karriärens fjärde SM-guld och alltså det andra i rad i storslalom. Dessutom tog Mattias ett visst grepp om vem som ska bli titulerad SM-kung, då han redan sen innan har ett silver från slalomtävlingen i Åre. Silvermedaljen gick till Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK som därmed tog karriärens första SM-medalj på senior nivå och bronset till Tobias Hedström, Duveds IF som följde upp slalombronset i Åre med ytterligare en bronspeng i dagens storslalom.

IFK Lidingö vann lagtävlinge, Östersund-Frösö SLK silver och Mälaröarnas SLK brons. 

Eftersom det var dubbla tävlingar i en precis som i damklassen, så innebar det herrarnas FIS-tävling Mr. Skifuntastic GS även den vanns av Mattias Rönngren, där Simen Ramberg Christensen, NOR blev tvåa och Joachim Jagge Lindstöl, NOR blev trea.

Fullständiga resultat hittar ni här:

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=44253&seasoncode=2019

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info