Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Jasmin Walter

Revanschlust inför världscuphelg

10 JAN 2019 22:11
Till helgen kör alpinherrarna världscuptävlingar i Adelboden. Det finns chans till riktigt fina resultat enligt alpina herrchefen Fredrik Kingstad.  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 22:11

Det är schweiziska Adelboden som står värd för helgens världscuptävlingar i storslalom och slalom. De arrangerar världscuphelgen för 63:e gången och det förväntas komma en publik på omkring 40 000 åskådare.

På lördag den 12 januari är det svenskarna Matts Olsson, Valfjällets SLK, och Mattias Rönngren, Åre SLK, som tävlar i storslalom. Det är en revanschsugen Matts och en Mattias i bra form som har goda chanser att placera sig högt i tävlingen. Matts, som körde ut i andra åket i senaste storslalomtävlingen i Saalbach-Hinterglemm, ser fram emot att tävla i Adelboden.

– Det känns bra och Adelboden är ett grymt kul race att köra. Hoppas på att följa upp racen innan jul på ett bra sätt, säger Matts.

– Mattias har åkningen i sig och hoppas han får till det under tävling också, säger Fredrik Kingstad, inför tävlingen.

Förra årets storslalomtävling i Adelboden vanns av Marcel Hirscher, Österrike. Han tävlar också i helgen och är redo att försöka ta sin åttonde vinst i Adelboden.

På söndagen den 13:e januari är det en slalomtävling som står på schemat. De svenska herråkarna som vi kommer se på start är André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. 

Herrkaptenen Fredrik Kingstad kommenterar slalomherrarna och läget inför racet som mycket lovande.

– Slalomgänget har jobbat stenhårt sedan tävlingarna i Zagreb. Mattias Hargin är i god form och på väg uppåt där han klättrar på rankingen. En som är i superform är Kristoffer. Står han på fötterna kan han vara med i topp tio på söndag, säger Fredrik.

Det är alltså ett gäng svenska slalomåkare med goda chanser till bra placeringar som vi förväntas se på söndag.

Kanalerna som gäller för att se tävlingarna är SVT och Eurosport. Där lördagens och söndagens tävlingar startar klockan 10.30 för första åket och 13.30 för andra åket.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info