Hoppa till sidans innehåll

Rikstränarduo på turné hos klubbar i Norrbotten

10 NOV 2020 11:46
Under en vecka i början av november var rikstränarduon Tobias Fellman och John Lindh ute på anläggning- och föreningsbesök i Norrbotten, som bland annat innehöll kvällsbesök hos Luleå Alpina och IFK Arvidsjaurs barmarksträning.
  • Skapad: 10 NOV 2020 11:46

– Föreningsbesök är en viktig del i vårt arbete för att kunna få en inblick av hur verksamheterna fungerar runt om i landet, säger Tobias.

Besök i föreningarnas hemmamiljö underlättar kommunikationen och det ger en nulägesanalys och inblick i vilka möjligheter och utmaningar som finns, vilket underlättar rikstränarnas arbete när de ska driva och skapa utveckling i olika frågor. 

– Ser vi till varför anläggningsbesöken är de viktiga, handlar en stor del om hur vi kan med erfarenhet och kunskap öka intresset för skidåkning i olika former. Ett exempel är att öka möjligheterna att bygga enkla skicrossbanor, för att få fler att prova på sporten, säger John.

Rikstränarduons filosofi är bland annat att en anläggning och förening som har flera ben att stå bidrar till att öka intresset för skidåkning och därmed större möjlighet att locka mer aktiva till backen och få fler medlemmar i föreningen.

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info