Hoppa till sidans innehåll

Säfvenberg på pallen i Melchsee Frutt

25 JAN 2019 21:42
Fredagens slalomtävling i Europacupen blev återigen en lyckad tävling för de svenska damerna. Bäste svensk blev Charlotta Säfvenberg som var snabbast i första åket och slutade på en tredjeplats.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 21:42

Under fredagskvällen, 25 januari, kördes slalom för damerna i schweiziska Melchsee Frutt. Till start kom tio svenska damer. Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, fick till ett riktigt bra åk och körde snabbast i första åket. Hon var 19 hundradelar före tvåan Marlene Schmotz. De svenska damerna hade fart under skidorna och det var fyra svenskor i topp 25 efter första åket.

Till det andra åket hade Charlotta inte lika mycket flyt i åkningen. Hon lyckades ändå hålla ihop det till mål där hon körde in på en tredjeplats. Det blev till slut fyra svenska damer topp 20 i fredagens slalomtävling. Vann gjorde tyskan Marlene och andraplatsen gick till italienskan Lara Della Mea.

– Jag är nöjd med dagens tredjeplats. Jag hade som mål att åka mer aggressivt och det tycker jag att jag gjorde i större delen av åken. Sen är det såklart surt att inte behålla ledningen men ett podium är ett podium. Jag tar med mig att jag har varit i ledningen i tre utav fyra Europacup slalom i år och det är ett himla fint kvitto på att åkningen finns där. Snart stämmer allt, säger Charlotta.

Svenskornas topp 20 placeringar:
3) Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK
10) Sara Rask, Sollentuna SLK
14) Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF
17) Ida Dannewitz, Uppsala SLK

 

 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info