Hoppa till sidans innehåll

Stålnacke trea i Europacupslalom

03 MAR 2019 13:23
Det var många svenska åkare i toppen under söndagens Europacupslalom i slovakiska Jasna. Tre svenskor slutade topp tio och bäste svensk blev Ylva Stålnacke med en tredjeplats.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2019 13:23

Från Sverige tävlade Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden, Ylva Stålnacke, Kiruna Bk, Emelie Wikström, Ifk Sävsjö, Sara Rask, Sollentuna SLK, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, Ida Dannewitz, Uppsala SLK, Jonna Luthman, Åre SLK och Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF. 

Efter det första åket låg Ylva på en tredjeplats följt av Emelie på en fjärdeplats. De var 17 hundradelar respektive 37 hundradelar efter ledaren Marlene Schmotz från Tyskland. Fem svenskor hade kört in på i topp 20 placeringar efter det första åket.

I det andra åket fortsatte Ylva att stå på sig i backen och behöll sin tredjeplats ända in i mål. Hon var 88 hundradelar efter slovakiskan Petra Vlhova som vann söndagens Europacupslalom. Andraplatsen gick till brittiskan Charlie Guest, 80 hundradelar efter Petra. Tre svenska åkare slutade på topp tio placeringar i söndagens tävling.

– Första åket kändes bra. Jag var revanschsugen efter gårdagen då jag också låg väldigt bra i första åket men körde bort mig i andra. Det var dundermjukt i backen i andra åket så det var bara att kriga hela vägen. Det var väl inte mitt vackraste åk men räckte till pallen och det var väldigt skoj, säger Ylva.

Svenskornas placeringar:
3)Ylva Stålnacke, Kiruna Bk
9) Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK
10) Emelie Wikström, IFK Sävsjö
28) Sara Rask, Sollentuna SLK
29) Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF
36) Ida Dannewitz, Uppsala SLK
DNF i andra åket) Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden
DNF i andra åket) Jonna Luthman, Åre SLK

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info