Hoppa till sidans innehåll
Foto: THOMAS BACHUN

Stark öppning av slalomsvenskarna

25 NOV 2019 12:34
En härlig inledning på säsongen av både damerna och herrarna i finska Levi.
  • Skapad: 25 NOV 2019 12:34

Slalompremiären i Levi började med damerna under lördagen, nio svenskar till start, där Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström, Sara Hector och Estelle Alphand tog sig till det andra åket.
Estelle som körde sin första slalomtävling sedan november 2018, gjorde en stabil insats och från startnummer 22 landade hon på en 19 plats. Sara Hector som uttalat att det ligger ett lite större fokus på storslalom den här säsongen, imponerade och med startnummer 27 placerade hon sig på plats 13. Emelie Wikström som stukade foten så sent som två veckor sedan, följde upp sin fina placering i Spindleruv Mlyn i våras, med att bli 11 i Levi. Slutligen var det Anna Swenn Larsson som visade att hon sannerligen blir att räkna med i vinter, personbästa i Levi med en fin fjärdeplats. Fyra svenskor topp 19!

I herrtävlingen var det André Myhrer och Kristoffer Jakobsen som tog sig till tävlingens andraåk. Väl där var det Kristoffer Jakobsen som först och främst gjort en bedrift i att ha sig till det andra åket med nummer 51 på plats 21. Men Kristoffer visade klass, var snabbast i det andra åket och slutade på en stark sjätteplats, en kross av hans tidigare personbästa från 2016 som också det var i Levi. André Myhrer tog avsked från Levi med besked, en femteplats blott +0,34 från segern från den 13:e rankade Myhrer.

Till helgen väntar herrarnas störtloppspremiär i Lake Louise, Kanada och damerna kör teknik i Killington, USA.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info