Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Stark slalomavslutning för de svenska damerna i Andorra

16 MAR 2019 13:58
Bäste svensk i lördagens världscupslalom blev Anna Swenn Larsson som tog en fjärdeplats. Med tre svenskor på topp tio placeringar efter första åket blev det en bra säsongsavslutning i slalom för svensk del.
  • Skapad: 16 MAR 2019 13:58

 

Under lördagen arrangerades slalomtävling i Grandvalira Soldeu i Andorra. Det var en del av världscupfinalen och från Sverige tävlade Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK och Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK. För Fridas del innebar tävlingen hennes sista världscupslalom i karriären. Dagens bana var utmanande och resulterade i många uråkningar.

De svenska åkarna lyckades bemästra slalombanan bra och alla tre svenskorna låg på topp tio placeringar efter första åket. Anna körde in på en fjärdeplats, Frida på en sjätteplats och Charlotta på en tiondeplats. Ledde gjorde Wendy Holdener från Schweiz.

I det andra åket körde Charlotta in på en fjortondeplats. Frida gjorde ett fortsatt starkt åk och körde in på en femteplats i sin sista världscupslalom. Bäste svensk blev Anna som körde in på en fjärdeplats men hamnade precis utanför pallen. Lördagens världscupslalom vanns av suveränen Michaela Schiffrin från Usa. Hon var sju hundradelar före Wendy Holdener. Slovakiskan Petra Vlhova tog tredjeplatsen.

– Med tanke på alla känslorna med sista tävlingen tyckte jag ändå jag kunde hålla ihop det. Jag var tvungen att sätta på ett fokus för det kändes att det var ett speciellt åk. Jag försökte gasa i andra och det är en jättekul backe. Det är utmanande, tufft och det gäller att bara stå på, säger Frida till SVT Sport.

– Jag är jättenöjd med hela säsongen. Jag gjorde väldigt mycket bra i dagens race och kände att jag hade häng på dem i toppen, säger Anna till SVT Sport.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info