Hoppa till sidans innehåll

Störtloppstävlingar i Cortina d’Ampezzo och Wengen

19 JAN 2019 15:05
Lisa Hörnblad, Lin Ivarsson och Helena Rapaport fick inte med sig farten i lördagens störtlopp i Cortina d’Ampezzo. För herrarnas del var Felix Monsén enda svensk att köra i Wengen och sattes på prov i den klassiska störtloppsbanan.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2019 15:05

Under lördagen, 19:e januari, var det störtlopp för de svenska fartdamerna i italienska Cortina d’Ampezzo. De som körde var Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, Lin Ivarsson, Åre SLK och Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK. Vid gårdagens störtlopptävling i Cortina d’Ampezzo var både Lisa och Lin nära att ta världscuppoäng när de hamnade på delad 31:e plats. De svenska damerna gjorde dock ingen förbättring under lördagens tävling. Bästa svenska blev Lin med en 39:e plats. Lisa och Helena kom strax där efter på 41:e plats respektive 43:e plats. 

Det blev en jämn uppgörelse om förstaplatsen i damernas störtlopp. Österrikiskan Ramona Sibenhofer tog till slut hem vinsten, med fyra hundradelar före landsmaninnan Nicole Schmidhofer. Det blev Ramonas andra seger den här helgen som också vann fredagens störtlopp i Cortina d’Ampezzo. 

För herrarna del kördes det klassiska störtloppracet i schweiziska Wengen. Felix Monsén, Åre SLK, var enda svensk som deltog i tävlingen. Han körde på bra men kom inte upp i tillräckligt hög fart och körde till slut in på en 40:e plats. 

– Nä idag gick det inte som vi tänkt oss. Felix tappar ganska mycket i övre biten. Han gjorde sen ett misstag i den smala biten och där försvann mycket fart. För morgondagen hoppas vi på bättre resultat. Det ser lovande ut och vi kommer ha fina förhållanden i slalombacken, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

Vinnare av störtloppet blev Vincent Kriechmayr från Österrike. Han var 14 hundradelar före hemmaåkaren Beat Feuz från Schweiz som fick nöja sig med en andraplats. Tredjeplatsen gick till norrmannen Alexander Aamodt Kilde, 26 hundradelar efter Vincent. 

Imorgon, söndag 20:e januari, körs damerna Super G klockan 11.15. För herrarnas del är det tävling i slalom där första åket börjar klockan 10.15 och andra åket körs klockan 13.15.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info