Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lisa Ek

STSA Summer Camp i Ängelholm

24 AUG 2019 12:00
Det andra och sydligaste STSA Summer Camp arrangerades på Lingvallen i Ängelholm. Där ungdomar tränade under ledning av utbildningskoordinator, Anna-Karin Jejlid, på plats fanns även tidigare landslagsåkaren och regionens, Emil Johansson,SK Vitesse.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2019 12:00

Under två dagar fick den fina anläggningen Lingvallen i Ängelholm besök av alpina ungdomar i åldrarna 12-15år samt 2st ledare ifrån olika alpina föreningar. Lägret har tidigare år arrangerats i Luleå, Umeå, Sundsvall, Falun, Stockholm, Karlstad och tidigare under sommar i Leksand.

 
Givetvis fanns regionens tidigare landslagsåkaren Emil Johansson på plats för att inspirera och berätta om sin resa. En stor grupp av deltagarna kom ifrån Landskrona Ski Club och deras hemmaåkare Melanie Dahlberg, var även hon på plats. Melanie tränar i grupp 3 för landslaget och de gör även Emma Sahlin som också var med under lägrets två dagar.

-Väldigt kul att jag fick närvara i Ängelholm för att vara med och inspirera. Hela lägret var en härlig blandning utav hård fysträning, yoga, teoretisk lärande i fysdelen, och massa annat. Det var lite extra skoj att få följa ungdomarna under vår tävling i ”klimathinderbanan” som var utformad som en övning i teambuildning, bra med puls varvat med många skratt. Känslan var definitivt att ungdomarna åkte hem från lägret med en rejäl dos utav pepp inför kommande skidsäsong, säger Emil Johansson.

-Jag tycker att det är roligt att se att det finns så mycket rörelseglädje och kämparanda hos ungdomarna. Kul också att få vara på en förstklassig anläggning där vi kan erbjuda möjlighet till att utöva allsidig rörelse och fundamentala rörelsemönster med redskap inne i de olika hallarna samt i en hinderbana utomhus, säger Anna-Karin Jejlid, utbildningskoordinator, SSF.

STSA Summer Camp är över för denna gång och vi vill tacka alla deltagare som medverkat i Leksand och Ängelholm.

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info