Hoppa till sidans innehåll

Succén fortsätter för Dannewitz, vann Super G i St.Moritz

10 DEC 2019 14:33
  • Skapad: 10 DEC 2019 14:33

Förra veckan var hon på pallen dubbelt upp i Kvtifjells EC-tävlingar, men idag i schweiziska St.Moritz fick Uppsalatjejen Ida Dannewitz kliva högst upp på pallen före storheter som Tessa Worley, FRA och Wendy Holdener, SUI som blev tvåa respektive trea.

 Tränaren Lars ”Laban Nilsson sa såhär på frågan om hur han såg på insatsen:

– Hon kör tufft, väldigt tufft. Idag vågar hon verkligen sätta skidorna i fallinjen, egentligen samma sak som hon gjorde så framgångsrikt i Kvitfjell och det är oerhört imponerande av henne. Vi har åkt mycket super G och inte minst tränat i rätt tuff terräng, försäsongen har varit väldigt lyckad och är nog en stor del till framgångarna, säger Lars.

Ida Dannewitz har varit brutal i säsongsinledningen med placeringarna 2,2,1 i fartdisciplinerna sa själv såhär om dagen som innebär karriärens första EC-vinst.
– Återigen var jag riktigt nervös innan start och själva åket kändes OK men att jag var verkligen överallt i banan. Jag har inte kört i St. Moritz tidigare och det är ett tufft hang. Men jag försökte åka som planerat och våga vara tuff. Jag kan inte riktigt förstå det att jag vann, inte minst med tanke på att Tessa och Wendy är precis bakom, känns helt otroligt, säger Ida som imorgon åter ska tävla i St.Moritz och även då i Super G.

 

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info