Hoppa till sidans innehåll

Svenska junior mästare i fart och teknikgrenar

28 MAR 2019 15:42
I förra veckan, mellan den 18:e till 25:e mars, kördes svenska mästerskapen för yngre och äldre juniorer i Åre och i Almåsa. Det var tävlingar i störtlopp, slalom och storslalom.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 15:42

Störtloppet i Åre arrangerades av Östergötlands skidförbund. På tjejsidan vann Karolin Edfalk, Edsåsdalens Slk, det yngre junior SM-guldet i störtlopp. Hon var 16 hundradelar efter silvermedaljören Hanna Aronsson Elfman, Kils Slk. Yngre junior-bronset gick till Emma Sahlin, Sollentuna Slk, 62 hundradelar efter guldmedaljören Karolin.

I killarnas yngre JSM-tävling i störtlopp var det Kalle Edholm, Åre Slk, som fick kliva högst upp på pallen. Det var en jämn uppgörelse där junior-silvret gick till Adam Hofstedt, Karlstads Slalomklubb. Han var endast två hundradelar från Kalle och guldet. Timothy Eriksson Elmroth, Mälaröarnas Alpina Skidklubb, tog bronsmedaljen och var sju hundradelar efter Kalle.

Yngre och äldre junior-SM avgjordes också i slalom och storslalom fast i Almåsa. Först ut på fredagen var killarnas slalom och de som arrangerade var Östersund Frösö. Den åkare som lyckades bäst av de äldre juniorerna var Filip Vennerström, Sundsvalls SLK. Han krossade allt motstånd med två starka slalomåk och blev svensk mästare av de äldre juniorerna. I den yngre junior-klassen gick slalomguldet till William Hansson, Mälaröarnas Alpina Skidklubb efter en rejäl upphämtning i det andra åket. Han vann med en hundradel före Adam Hofstedt.

I tjejernas äldre JSM-tävling i slalom hamnade guldet hos Michelle Kerven, Huddinge SK AF, efter en jämn kamp om pallplatserna. Michelle var 15 hundradelar före silvermedaljören Sara Rask, Sollentuna Slk, och 21 hundradelar före Emelie Henning, Järfälla Ak, som tog hem bronset. Yngre junior svensk mästare i slalom blev Hanna Elfman Aronsson. YJSM-silvret gick till Emma Sahlin och bronset till Melanie Dahlberg, Landskrona skiclub.

Under tävlingarna i storslalom var det en kille bland de yngre juniorerna som hade lite mer fart under skidorna än alla de andra. William Jonsson, Klövsjö Ak, kammade hem JSM-guldet i den yngre klassen. Bland de äldre juniorerna var det Lukas Karlberg, Mälaröarnas Alpina Skidklubb, som tog hem guldet i storslalom.

På tjejsidan körde Ida Dannewitz, Uppsala Slk, stabilt och vann storslalomtävlingen för de äldre juniorerna. I den yngre klassen gick JSM-guldet i storslalom till Ellen Robert, Bollnäs Alpina Klubb.

Det var tänkt att JSM-tävlingar i Super G också skulle köras under dessa dagar. Men på grund av dåliga väderförhållanden i Åre skjöts tävlingarna upp till SM-veckan som arrangeras den 28:e mars till 2:e april.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info