Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mathias Mandl

Svensk slalomsuccé i Val d´Isere

15 DEC 2019 15:39
Gårdagen blev inställd, men som de svenska herrarna lyckades bevara formen när slalomen i Val d´Isere avgjordes idag.

  • Skapad: 15 DEC 2019 15:39

André Myhrer, Bergsjö-Hassela AK låg på en stark fjärdeplats efter det första åket, ett tävlingshang visat klass i tidigare, men en knixig bana satte onekligen åkarna på prov. Även Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK SKALP lyckades ta sig till det andraåket som 11. En imponerande prestation av bodensaren.

Väl i det andraåket började Henrik Kristoffersen, NOR, med att sätta plattan i mattan efter sitt misslyckades förstaåk och satte onekligen prägel på tävlingen där han slutligen skulle bli fyra. Kristoffer gick in precis bakom Henrik, en plats som slutligen blev en sjätte, vilken prestation från startnummer 31! André visade klass i det svåra hanget och slutade på plats nummer två, endast slagen av suveränen Alexis Pinturault, FRA, som vann på hemmaplan.

– Jag är sjukt nöjd. Jag kom in med en bra känsla då jag har tränat bra tidigare i veckan. Sedan var det en ganska tuff dag i går då vi förberedde oss på race, och så blev det ingenting. Både bansättningen och även underlaget gjorde det otroligt jobbigt och köra. Det var ingen riktig skön känslan, utan det var fight från start till mål, sa André efter tävlingen till SVT Sport.

– Det här var över alla förväntningar. Här är det tuffare och jag var lite osäker innan jag kom hit.  Jag hade ganska låg satta mål och jag hade varit nöjd med en 25:e plats. Extremt kul och det här gör mycket för rankingen och allt annat, sa Kristoffer Jakobsen till SVT Sport.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info