Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Michael Riedler

Swenn Larsson tvåa i Maribor

02 FEB 2019 14:01
Lagom innan VM smällde det till för svensk del. Anna Swenn Larsson levererade i slalombacken och gjorde karriärsbästa med en andraplats i Maribor. Vann gjorde Michaela Shiffrin.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 14:01

Det varma väder med över tio plusgrader utmanade åkarna när det arrangerades slalom för damerna under lördagen. Sju svenskor var uttagna till start i slovenska Maribor. Det var Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Emelie Wikström, Ifk Sävsjö, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, Ylva Stålnacke, Kiruna BK och Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK. Några av de svenska tjejerna tävlade om platser till VM i Åre.

Målsättningen, enligt förbundskapten Lars Melin, var att alla svenska damerna skulle kvala in till ett andra åk. Det klarade de nästan med sex åkare vidare efter första åket. Anna låg på en tredjeplats, 1,09 sekunder efter ledande Michaela Shiffrin från USA. Strax efter Anna hamnade Frida på en fjärdeplats. Emelie körde in på en 16:e plats, Charlotta på en 21:e plats, Magdalena på en 26:e plats och Ylva på en 28:e plats. Sara hade det tuffare i backen och slutade på en 40:e plats.

I det andra åket visade de svenska damerna att de är att räkna med i slalomsammanhang. Anna fick till ett kanonåk och hade fint driv i åkningen. Hon körde in på en andraplats och gjorde karriärsbästa. Anna visade bra form inför det stundande världsmästerskapet i Åre. Frida hamnade strax utanför pallen på en fjärdeplats. Vann gjorde Michaela Shiffrin som dominerade i slalombacken. Tredjeplatsen gick till Wendy Holdener från Schweiz.

Svenskornas placeringar:
2) Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK
4) Frida Hansdotter, Norbergs SLK
14) Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK
19) Emelie Wikström, Ifk Sävsjö,
22) Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden,
29) Ylva Stålnacke, Kiruna BK

Imorgon, 3 februari, kör herrarna storslalom i Garmisch Partenkirchen. Mattias Rönngren, Åre SLK kör av de svenska herrarna. Matts Olsson skulle tävlat men avstår morgondagens storslalom.

­– Matts fick en hjärnskakning i samband med en träning i början på veckan. Han står över morgondagens tävling för att vila och istället kunna satsa på VM, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

Första åket startar klockan 10.30 och sedan körs det andra åket klockan 13.30. Kanaler som sänder är SVT och Eurosport.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info