Hoppa till sidans innehåll

Tränarkonvent 2019

06 MAJ 2019 13:45
I helgen 3-5 maj anordnades Tränarkonvent på Nationalarenan i Åre för skidgymnasie,- skiduniversitets- och landslagstränare.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 13:38

Tränare från i stort sett alla skolor och landslagsgrupperingar var på plats i Åre för att under tre dagar genomgå fortbildning och verka för att knyta samman de olika verksamheterna.

- Målet med fortbildningen är att vi ska bli bättre på att förhindra och ta hand om skador samt samla och ta vara på den kunskapen som finns hos alla våra tränare för att utveckla svensk skidåkning, säger athletic director Jonas Enquist.

Det var ett intensivt schema som väntade deltagarna och det startade på fredagmorgon med en heldag tillsammans med SLAO:s utbildningsteam med fokus på akut skadeomhändertagande i skidbacken, där teori inomhus varvades med praktik utomhus. Landslagsläkare Jakob Swanberg tog sedan vid och berättade om hur omhändertagandet av skador sker på landslagsnivå samt svarade på medicinska frågor från deltagarna. Dagen avslutades med en middagsföreläsning av Camilla Rundberg på temat SkiEquality- Svenska Skidförbundets initiativ för att öka antal tjejer och kvinnor som ledare på elit- och landslagsnivå.

Dag 2 bestod av olika workshops där förmiddagen fokuserades på teknik inom de olika disciplinerna och eftermiddagen av planering och genomförande av verksamheter från U16 och uppåt för att nå optimal utveckling. I samtliga diskussionsgrupper fanns tränare från de olika verksamheterna representerade för att på bästa sätt kunna sy ihop hela systemet. Genom all samlad kompetens och erfarenhet samt engagerade diskussioner stod deltagarna själva för innehållet och kunskapsöverföringen under dagen.

Konventet avslutades på söndagen med föreläsning av Jonas Enquist och Cecilia Kalla (fysioterapeut vid Åre Alpine Center of Excellence) på temat idrottsmedicin och återgång till idrott. Ett praktiskt inslag var träning/tävling i att effektivt kunna linda en stukad fot/knä på 1 minut!

-  Oerhört roligt att se en så stor skara med kompetenta och passionerade tränare genomgå en bred och innehållsrik utbildningshelg med allt ifrån akut skadeomhändertagande till världens snabbaste sväng, säger herrchef Fredrik Kingstad om helgen.

Nästa tränarträff för gymnasie- och universitetstränare är planerad till 26-27 augusti.

Skribent: Kristina Hultdin
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info