Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskor till andra åket i Kronplatz

15 JAN 2019 14:49
Under världscuptävlingen i storslalom tog sig tre svenska damer till andra åket. Bäste svensk blev till slut Frida Hansdotter och vann gjorde amerikanskan Mikaela Shiffrin som dominerade tävlingen totalt.
  • Skapad: 15 JAN 2019 14:49

Tisdagens tävling i Kronplatz bjöd på sol över de italienska dolomiterna och riktigt fina förhållanden i backen. Av de totalt 63 anmälda åkarna var det fyra svenska damer som kom till start för att tävla i storslalom. Det var Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna Bk.

Sara som tidigare åkt riktigt bra under världscuptävlingar i Kronplatz fick till ett bra första åk. Skidorna flöt på i backen men hon höll tillbaka lite och fick därför inte med sig all fart. Sara körde in sig på en tiondeplats, 2,33 sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin från Usa som gjorde ett monsteråk i första. För Fridas del var det också farten som saknades och hon hamnade på en 15:e plats efter första åket, 2,67 sekunder efter Mikaela.

Det fanns goda chanser för både Ylva och Magdalena till bra resultat i dagens tävling. Ylva var taggad och vågade stå på sig i backen och ta med sig farten. Hon körde in sig på en 27:e plats i första åket. Det innebar första gången hon kvalade in till ett andra åk i en världscuptävling. Magdalena gjorde också ett fint åk men var inte tillräckligt snabb för att kvala in till det andra åket. Hon hamnade strax efter kvalgränsen på en 35:e plats.

I andra åket fortsatte de svenska damerna att köra bra. Ylva visade stark vilja under sitt åk men hamnade en bit ifrån vissa käppar vilket kostade henne mycket tid. Hon körde in sig på en 27:e plats.

– Nä det andra åket gick inte så bra. Jag satsade och kom högt upp i linje men jag ville verkligen ta mig ner. En 27:e plats är ändå riktigt bra, säger Ylva.

Sara hade åkningen i sig men vågade inte stå på sig helt i backen. Hon körde in sig på en 13:e plats, vilket för hennes del innebar säsongsbästa i storslalom. Bäste svensk blev Frida som slutade på en tiondeplats. Hon hade bra flyt i åkningen och fick med sig mycket fart ner i mål.

– Det första åket var inte så bra då jag fegade ur lite. Jag tar med mig ett bra andra åk härifrån, säger Frida.

Vann gjorde Mikaela Shiffrin som krossade allt motstånd med en segermarginal på 1,21 sekunder till tvåan Tessa Worley från Frankrike. Tredjeplatsen tog italienskan Marta Bassino, 1,57 sekunder efter Mikaela.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info