Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Ch. Kelemen

Tuff dag för de svenska slalomherrarna

13 JAN 2019 14:43
Det blev ingen svensk åkare som gick vidare till andra åket under slalomtävlingen i schweiziska Adelboden. Vann gjorde oslagbare Marcel Hirscher som slog rekord i Adelboden.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2019 14:43

Adelboden bjöd på snöigt väder under söndagens slalomtävling den 13 januari. Från den svenska sidan var det fyra herrar som var uttagna till start. André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK,

Dock hade de svenska slalomherrarna det svårt i backen under dagens tävling. André fick till en bra rytm under första delen av sitt åk men hade problem i sista branten vilket resulterade i en urkörning. 

– Jag försökte köra på där uppe och tyckte det stämde betydligt bättre idag. Jag försökte gå för det och tyckte jag blev lite tryckt och flög ut. Men jag tar med mig den bra åkningen, säger André till SVT Sport.

Gustavs åk slutade likadant som Andrés och han kunde inte heller hålla sig kvar på banan. Mattias och Kristoffer tog sig däremot ner i mål, men de båda var tidsmässigt för långt efter vilket inte var tillräckligt för ett andra åk. Kristoffer Jakobsen körde på bra i början av sitt åk men fick strul i sista branten där han förlorade mycket tid.

– Nä det var ingen kul dag för grabbarna idag. Glädjande var ändå att André såg kvickare och bättre ut idag än tidigare. Sen var det synd att han körde ut i slutet. Men vi kan definitivt se en formvändning på honom, summerar Fredrik Kingstad, förbundskapten för de alpina herrarna.

En annan som hade en betydligt bättre dag i slalombacken var österrikaren Marco Schwarz. Han hade bra flyt i åkningen och fick till ett kanonåk i första åket. Han körde in i mål med 34 hundradelar före Henrik Kristoffersen från Norge och 39 sekunder före trean Marcel Hirscher från Österrike som hungrigt skulle jaga där bakom Marco under andra åket.

Marco visade riktigt fin form och åkte starkt även i andra åket men i sista branten kom han fel vid en slalomkäpp och gränslade strax innan mål. Istället var det suveränen Marcel Hirscher som körde snabbast i andra åket och tog sin femte slalomvinst i Adelboden. Ett rekord han delar med bland annat Ingemar Stenmark och Alberto Tomba om att ha fem slalomvinster på en och samma skidort. Andraplatsen i söndagens slalomtävling gick till Clement Noel från Frankrike och tredjeplatsen tog norske Henrik Kristoffersen.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info