Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Tuff dag för Sverige i VM-backen

15 FEB 2019 19:57
Tre av fyra svenska åkare körde ur i första åket av storslalomen. Matts Olsson blev bäste svensk med en 16:e plats. Istället var det grannlandet Norge som fick jubla när Henrik Kristoffersen tog sitt första VM-guld.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 19:57

Sverige hade fyra svenska åkare på start till fredagens VM-tävling i storslalom i Åre. Det var Matts Olsson, Valfjällets SLK, Mattias Rönngren, Åre SLK, Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK, och Carl Jonsson, Klövsjö Alpina. Dagens tävling resulterade i uråkning för de tre svenska åkarna Mattias, Axel och Carl. Matts lyckades hålla sig kvar i banan och körde in på en 14:e plats efter första åket. Ledde gjorde Alexis Pinturault från Frankrike.

I det andra åket började Matts offensivt men tappade sen i tid. Han blev till slut 16:e åkare i mål, 2 sekunder efter vinnaren Henrik Kristoffersen från Norge som drämde till med ett kanonåk. Sedan fick Kristoffer vänta nervöst på att österrikaren Marcel Hirscher och Fransmannen Alexis Pinturault skulle bestämma valören på hans medalj. Men ingen av dem rådde på norrmannen och han tog sitt första VM-guld i karriären. Silvret gick till Marcel och Alexis vann bronset. 

– Det var synd med dagens resultat. Andra åket kändes på något vis bättre. Det var längesen jag var så här dålig. Jag är besviken men det är kul att mycket publik kom hit för att heja, säger Matts. 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info