Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Två svenska pallplatser i Hammarbybacken

19 FEB 2019 23:00
Den svenska publiken i Stockholm fick se en uppvisning av de svenska åkarna i Tisdagens parallellslalom. André Myhrer och Anna Swenn Larsson blev tvåa respektive trea och Frida Hansdotter slutade på en fjärdeplats.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 23:00

Tisdagskvällen bjöd på parallellslalom i Stockholm och Hammarbybacken. Från den svenska sidan tävlade André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK. Det var laddade svenska åkare som körde övertygade i backen. Andrés snabba fart under skidorna tog honom hela vägen till finalen. Väl i finalen mötte han schweizaren Ramon Zenhäusern. Efter ett misstag i första finalåket gjorde att han kom för långt efter Ramon. Det blev till slut en andraplats för André.

– Jag hade hoppats på något mer. Jag försökte verkligen gå för det från och med första åket idag. Det var fullt ös hela tävlingen. Jag är jättenöjd med tanke på den här säsongen och hoppas kunna avsluta bra under de resterande tävlingarna, säger André.

På damsidan gjorde också Anna och Frida starka insatser i parallellslalomen. De tog sig båda till semifinal där Anna ställdes mot amerikanskan Mikaela Shiffrin och Frida fick möta tyskan Christina Geiger. Efter otroligt jämna semifinaler blev det en hårfina förluster för de båda svenskarna. De fick därför köra mot varandra och tävla om tredjeplatsen. Frida gjorde en miss i första åket och hamnade för långt efter Anna som tog hem tredjepriset i tävlingen. Mikaela Shiffrin tog hem segern av parallelslalomen efter en jämn kamp mot Christina Geiger. I och med kvällens vinst säkrade Mikaela sin sjätte totalseger i världscup slalomen.

– Det var otur att jag och Frida möttes, det borde vi gjort i finalen. Men jag är jättenöjd med min tredjeplats och det här är helt sjukt. Det känns som det har lossnat på riktigt för mig nu. Att få uppleva det här mäktiga igen på hemmaplan är helt fantastiskt, säger Anna.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info