Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Världscuppoäng till Monsén och Rönngren

22 FEB 2019 14:42
Felix Monsén drog till med ett starkt första åk i alpin kombination och slutade på en 26:e plats i fredagens världscuptävling i bulgariska Bansko. Mattias Rönngren körde upp sig under slalomen och tog en 29:e plats.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2019 14:42

Efter att ha gjort fina prestationer under VM i Åre var Felix Monsén, Åre SLK, redo att tävla igen i världscupen i Bansko under helgen. Fredagens tävling var alpin kombination för herrarna. Även svenska åkaren Mattias Rönngren, Åre SLK, kom till starten under fredagen.

Fredagens alpina kombination bestod av ett åk i Super G följt av ett slalomåk. Felix träffade rätt i Super G banan och körde in på en stark 12:e plats i första åket. Han var 1,36 sekunder efter ledaren Mauro Caviezel från Schweiz. För Mattias var det tuffare i backen och han förlorade mycket tid och körde in på en 41:e plats, 3,12 sekunder efter Mauro. 

När det i andra åket var slalom som gällde fick Felix det svårare och tappade många placeringar. Han hamnade på en 26:e plats efter slalomen. En annan som istället klättrade i placeringar under det andra åket var Mattias som tog en 29:e plats i alpin kombination. Det innebar att båda svenskarna fick med sig världscuppoäng från dagens tävling där fransmannen Alexis Pinturault till slut stod som vinnare.

– Jag är supernöjd med mitt Super G åk. Det var bra attack från min sida och jag låg på limiten. Slalomen gick mindre bra. De första käpparna kändes riktigt kassa och sen efter det kom jag aldrig in i någon bra åkning, säger Felix.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info